Magnus med familj, December 2019

Hej,

Det var en jättefin resa i ett spännande och vackert land. Allting fungerade perfekt med chauffören, tider och planering. Vi tänker att vi ska komma tillbaka men med ett delvis ändrat upplägg.

Givet att vi hade ganska kort om tid tycker vi upplägget var bra. Det är omöjligt att veta men med ”facit” i hand hade vi hellre stannat en natt till i Nuwara Eliya och det osannolika Grand Hotel och hoppat Kandy. Men det är ju så vi är. Knuggles och ”tältstället” var annorlunda men väldigt trevligt och minnesvärt för våra mobiluppkopplade barn… Trekkingen var härlig här.

Hotell:

Udawalawe – mycket bra. Avslappnat och perfekt läge.

Grand Hotel – helt otroligt. Hit återkommer vi gärna för att vara flera dagar.

Knuggles – Trevligt och fräscht men ganska annorlunda. Jag tror man måste vara beredd på att det inte finns el och mobiltäckning. Vi tog även med oss egen öl och snacks mm. Vi var förberedda.

Goldi Sands – fint men lite mycket ”charter” för vår smak. Bra läge dock med att hinna med ett dopp i havet och nära till flyget.

Chauffören:

Prickfri. Körde väldigt bra och kändes aldrig otrevligt/osäkert. Bra guidning i Kandy.

Programupplägget:

Bra, som sagt. Vi valde bort tågresan för ytterligare en morgon i Udawalawe NP och vi hade gärna tagit en natt till på Grand Hotel men det visste väl ingen i förväg… Vi tycker att vi fick till oss mycket av vad Sri Lanka kan erbjuda och blev triggade till ett nytt besök.

Tack för hjälpen.

Mvh

Magnus

Karl med familj, November 2017

Det blev en lyckad resa, barnen pratade om det kanske var vår bästa resa någonsin. Hotellen var bra, 98 Acres tyckte jag var det häftigaste, Mountbatten Bungalows var också väldigt trevligt. Deco on 44 var kanske det minst intressanta, men absolut inte dåligt. Vi var väldigt nöjda med vår chaufför Indika. Programupplägget är jag nöjd med, kanske skulle varit lite kortare i Galle. Det var trevligt att strosa runt i de gamla kvarteren men jag hade inte riktigt klart för mig hur varmt det var. Tycker siten har fungerat bra. Någon gång har jag misslyckats med att skicka ett meddelande, men det kanske bara var jag som inte kollade ordentligt.

Helena med familj, December 2017

Hej! Vi vill verkligen tacka för en fantastisk resa. Vi är väldigt nöjda med allting. Bra boende med fantastisk mat, härliga utflykter med våran duktiga chaufför som vi verkligen gillade. Jajasinghe han körde säkert och bjöd oss på många trevliga upplevelser, som hela familjen uppskattade. Upplägget passade oss och vi är som sagt nöjda med hela resan. Stort tack för ditt fina upplägg, och ditt engagemang genom hela bokningsprocessen. Vi återkommer gärna och bokar via er, och kommer givetvis att rekommendera Sri Lanka Resa!

Stefan med familj, Januari 2018

Sri Lanka var fantastiskt! Upplägget var mycket bra, chauffören var otroligt bra (Lankesh). Sri Lanka Resas sidor fungerar mycket bra tycker jag. Hotellen var överlag bra. Personalen är vänlig och tillmötesgående, om det nån gång brister så är det beroende på brist på rutin, utbildning och sätt att se på saker å ting. Som sagt, Sri Lanka är fantastiskt, och vi kommer gärna tillbaka och ser andra delar av ön. Jag kan gladeligen rekommendera Sri Lanka som resmål, och Sri Lanka Resa som organisatör!

Jan med familj, December 2017

Vi hade en riktigt bra resa, hela familjen är mycket nöjd. Ett härligt land med mycket trevliga människor, god mat samt skönt klimat. Upplägget på resan var bra, 1:a veckan reste vi en hel del och i slutet var det skönt med lata dagar på stranden. De flesta hotellen var superba. Green Hills i Nuwara Eliya var dock lite trist och saknade charm. The palms i Beruwela var lite slitet men vi trivdes bra ändå. Beruwela var ett bra ställe för lata dagar. Härliga bad, långa promenader och flera schysta restauranger längs stranden (bra att endast ha frukost på hotellet). Vår guide och chaufför var mycket proffsig. Körde tryggt trots den kaotiska trafiken, var kunnig som guide och bra på engelska. Han pejlade av vad vi var intresserade av samt gillade och anpassade resan därefter.

Peter med familj, December 2017

Hej!

Vi är väldigt nöjda med vår resa till Sri Lanka. Hela arrangemanget har fungerat perfekt. En starkt bidragande orsak till den positiva upplevelsen var vår chaufför Prasad. En härlig människa, intresserad, serviceminded, flexibel, säker förare och som pratade bra engelska. Han fungerade ju inte bara som chaufför utan också som guide och har verkligen bidragit till att vi lärt oss en hel del om landet och dess befolkning. Vi är glada att vi valde att först göra en rundtur och sedan avsluta med några dagar vid stranden med sol och bad. För vår familj blev det en bra blandning av kultur, natur och bad. Lions rock helt klart värt ett besök, elefant safari i Minneriya park en fin upplevelse, Temple of tooth i Kandy intressant där en lokal guide starkt bidrog till förståelsen av hela cermonin. Tågresan till Nuwara Elya kanske inte riktigt motsvarade våra högt ställda förväntningar men det var skönt att slippa en väldigt slingrig bilfärd. Safari i Yala var jättebra och vi hade en väldigt bra guide/förare (Tharindu Gihan) som gjorde allt han kunde för att vi skulle få se så mycket djur som möjligt och vi både hörde och vissa av oss såg en leopard. Så här i efterhand kan vi konstatera att det inte hade skadat att spendera ytterligare 2-3 dagar på rundturen – kunde ha tillbringat en dag till i Kandy, en dag på besök av teplantager runt Nuwara Elya och kanske en dag i Mirissa eller någon annan ort på sydkusten. Dagarna i Bentota var härliga med perfekt väder, härliga bad och vi gjorde bara en utflykt till ett turtle hatchery. Vi är glada över att vi inte la så mycket tid på Colombo och det blev en väldigt bra avslutning med en intressant tur i staden med en mycket engagerad guide Rashan . När det gäller hotellen är vi generellt sett mycket nöjda. Amara Forest var det hotell som gjorde minst intryck på oss, Amaya Hills som låg en bit utanför Kandy hade en fantastisk utsikt och var riktigt bra, Grand Hotel var ett perfekt ställe att fira nyår på men skulle vi ha stannat en dag till för att uppleva teplantager mm hade vi gärna provat något mer naturskönt ställe. Laya Safari har ett fantastiskt läge vid stranden och härliga rum. Slutligen Avani Bentota som vi är verkligt nöjda med, bra pool, trevlig personal och ett fint läge vid stranden. Vi är som framgår ovan mycket nöjda med vår resa och vi vill tacka dig och dina kolleger lokalt för ett researrangemang som fungerat perfekt i alla avseenden. Möjligheten att i en dialog med er skräddarsy ett reseupplägg har varit mycket värdefullt och att det sen fungerade perfekt gör inte det hela sämre. Er internet site var en bra inspirationskälla men vi kom ju snabbt in i en dialog med dig och dina kollegor och vi tycker att kommunikationen via er kundsida/telefon har fungerat smidigt.

Leif, Gun, Ann och Per, Februari 2018

Vår rundresa gick väldigt bra, vår guide/chaufför, Saman, mötte oss på flygplatsen och tog under vår rundresa (10 dagar) mycket väl hand om oss. Alla transporter och hotellbokningar fungerade bra, vi fick väldigt fina rum överallt och hotellen höll mycket bra standard.  Maten bestod oftast av bufféer där vi själv kunde välja smak och styrka!

Programmet var väldigt ambitiöst, och det blev en del väldigt tidiga morgnar. I princip genomfördes alla punkter som fanns i programmet men några vandringar kortades. Det blev också lite tid för att utnyttja de fina hotellen och deras pooler. Saman, vår guide, hade många bra förslag om hur vi skulle disponera dagarna på bästa sätt. Han gjorde också trevliga stopp utmed vägarna för att gå på marknad, köpa ananas, bananer eller något annat att äta.

Här är några tips för att ytterligare förbättra resan:

Colombo

Här kunde vi lagt in ett litet program eftersom vi var där en hel dag. (anlände kl 08.25). Vi gjorde en liten egen utflykt men det var svårt att hitta i staden. Hotellet hade mycket begränsad information och det materiel som vi hade med oss fungerade inte särskilt bra.

Sigiriya,

Här ändrade Saman i programmet tillsammans med oss så att det blev safari på em/kväll och klippklättring tidigt på morgonen, bra.

Kandy

Programmet ganska ”tight” så vi bestämde att avstå dansshowen och i stället fick vi lite tid vid hotellets fina pool. Vi flyttade även botaniska till morgonen dagen efter.

Nuwara Eliya

Hotellet hade ett tråkigt läge långt från staden. Hade varit betydligt bättre att bo mera centralt, så man kunde ta en promenad på egen hand, staden verkade trevlig.

Hortons Plains var fint men innebar tidig start kl 05.00 för att se soluppgången!

Ella

Flyttade promenaden till Mini Adams Peak till eftermiddag och kom därmed iväg lite tidigare till Udawalawe.

Safarin på morgonen flyttades på förslag av Saman till eftermiddag vilket var en bra ide. Det var mycket djur i rörelse.

Insight Resort

Ligger jättefint, fint poolområde och jättefin strand, men inte så mycket att göra utanför hotellet.

Göran med familj, Januari 2018

Hej!

Vår semester var mycket bra och för mig och min familj var det en mycket spännande och intressant upplevelse.

Hotell: Mirage Kings – Var det sämsta hotellet. Både service, frukost och middag levde inte upp till våra förväntningar. Hade varit trevligare med Grand hotel eller ett av de mer högre rankade hotellen i Nuwara Eliya. Kändes som att personalen inte var van att arbeta på på ett hotell. Nuwara Eliya tycker jag inte heller var något som man absolut måste besöka. Det låga betyget kan ha blivit påverkat av det kallare klimatet och dimman som var närvarande. Resan dit var dock trevlig med det fina landskapet. Mountbatten – var ett mycket trevligt hotell med den bästa servicen som jag upplevt på ett hotell.

Chaufför: Mycket bra med en erfaren chaufför som man kände sig trygg med.

Programupplägget: Var ett bra programupplägg men vi hoppade över tempelbesöket Tooth Relic och den traditionella dansen. Besöket på Kataragama var intressant och var första gången för mig som jag besökte ett hindutempel men det skulle nog räcka med ett av de ovanstående besöken. Man skulle även kanske kunnat förlängt vistelsen på Mountbatten samt vistelsen på Cinnamon Wild med en dag på respektive hotell. Användarvänligheten på din kundsida på SriLankaResas internetsite: Bra att man kan följa hela chatthistoriken men det vore bra ifall man kunde ha ett ställe där man kan komma åt alla bilagor som man har fått. Nu får man gå igenom hela chatthistoriken för att hitta dem (alla sidor och inlägg).

Tycker om konceptet som helhet 🙂 Tack för en mycket professionell service samt en upplevelse som man sent kommer att glömma.

Med vänlig hälsning, Göran med familj

Hans, December 2017

Det blev en mycket bra resa. Den var bra ordnad och av hög kvalitet. Chauffören var mycket duktig och gjorde några justeringar i programmet till vårt bästa. Han var kunnig, en duktig bilförare och hittade alltid fram utan några problem. Hotellen och mat var av hög klass och allt klaffade hela tiden. Det bara flöt på.

Ett bra koncept som vi gärna använder igen.

Lankeserna är ett trevligt folk. Alltid glada och tillmötesgående och lite nyfikna på oss turister som är kul. Kundsidan har också fungerat bra.

Torbjörn med familj, December 2016

Vi hade en mycket skön och intressant semester. Hotellet i Nuwara Eliya (ceybank) var acceptabel, i Tissamarama (Kithala resort) var det desto härligare, en underbar oas i stillsam miljö och fantastisk mat, rummen var kanon. Vår chaufför Rohita var en fantastisk guide och chaufför, supertrevlig och verkligen serviceminded. Upplägget flöt på exakt så som planerat. Vi kanske hör av oss om vi gör en ny långresa